Education Management and Globalization: (Distance Learning Example) - Tchanturia, Gvantsa; Khatiashvili, Khatia (Caucasus Journal of Social Sciences, 2011)
გლობალიზაციის პირობებში, ფუნდამენტური კავშირი ბიზნესს, გარემოსა და საზოგადოებას შორის გახდა ამ სამყაროს განუყოფელი ნაწილი. შესაბამისად, ბიზნესის როლი მნიშვნელოვანია ის ცნებები, რომლებიც დაკავშირებულია სოციალურ პასუხისმგებლობასთან და მდგრადობასთან და აღიარებას პოულობს ბიზნესის მართვის ძირითად ელემენტებში. ასეთი მზარდი სირთულე და ურთიერთდამოკიდებულება ითხოვს ახალ მიდგომებს. გარკვეულ კომპანიებს ესაჭიროება მართვის კომპლექსური საშუალებები, რომლებიც ეხმარებიან ეკოლოგიური, სოციალური და მართვის პრობლემების სტრატეგიულ აზროვნებასა და ყოველდღიურ საქმიანობაში ჩართვისათვის. ისინი საჭიროებენ მხარდაჭერას და დაინტერესებულ მხარეთა შორის დიალოგის წამოწყებას. ეს კი საჭიროებს ნიჭიერი ლიდერების არსებობას, რომლებიც შეძლებენ წინასწარ განჭვრიტონ პრობლემები, დასახონ მიზნები და აღასრულონ თავიანთი პასუხისმგებლობები.