Video-monitoring and Video-atlas of Ethno-cultural Values - Loria, Manuchar; Lomtatidze, Tamila (Caucasus Journal of Social Sciences, 2011)
პოსტკომუნისტურ საზოგადოებაში მიმდინარე პოლიტიკურმა, სოციალურ-ეკონომიკურმა და კულტურულ-რელიგიურმა პროცესებმა გარკვეულწილად გამოიწვია საზოგადოების რელიგიური და ეთნიკური კონსტრუქციების ცვლილებები, ეთნიკური სტერეოტიპების გადააზრება. ეთნოსების ტრადიციული კულტურის ელემენტებზე გლობალიზაციის გავლენის შედეგად მნიშვნელოვან ცვლილებებს განიცდის ეთნოკულტურა, ქცევის ტრადიციული ნორმები, ეტიკეტი, კულტურული ღირებულებები.