Role of Museum in Development of Society - Kovziashvili, Nino (Caucasus Journal of Social Sciences, 2011)
ძველთაგანვე მუზეუმის (სიტყვასიტყვით - „მუზების ადგილ-სამყოფელი“) უმთავრეს დანიშნულებად უნიკალური კულტუ- რული მემკვიდრეობის შენახვა მიიჩნეოდა, მაგრამ წლების მანძილზე იცვლებოდა მუზეუმის მნიშვნელობა და შესაბამისად, მისი ფუნქციაც, რაც სოციუმის განათლებასთან ერთად, მასთან კომუნიკაციაში მუზეუმის როლის გამძაფრებით გამოიხატა.